EMMER COMPASCUUM – Het huidige voetbalseizoen nadert met rasse schreden het eind van de competitie. Voor CEC was dit het debuut in de 5e Klasse op de zaterdag.

Daarnaast staat het sportpark ook nog eens volledig op zijn kop. De aan de visvijver in het dorp gelegen sportaccommodatie onderging een ware metamorfose. Inmiddels is er een hypermodern kunstgrasveld mét wedstrijdwaardige verlichting neergelegd. Het hoofdveld werd eveneens voorzien van LED verlichting.

Naast al deze drukte is er vanuit het hoofd- én jeugdbestuur ook oog voor de personele bezetting. Met enige trots melden de heren voorzitters, Dik Bos en Melvin de Groot (jeugd), dat Gerben Springer aan de slag gaat aan keeperstrainer van de senioren binnen de club.

Springer is een bekende naam binnen CEC, hij keepte liefst 13 seizoenen in de hoofdmacht van de club. Enkele seizoenen terug stopte hij daarmee, maar keert nu terug naar zijn oude liefde in de functie van keeperstrainer vanaf het seizoen 2023-2024.

De jeugd kent momenteel een grote aanwas van talentvolle keepers, Willie Mulder heeft zijn contract verlengd en zal vanaf het komende seizoen zijn aandacht als keeperstrainer volledig richten op het verder ontwikkelen van de jeugdkeepers.

“Het is een drukke tijd met veel positieve ontwikkelingen, met de vernieuwing van het sportpark en het vastleggen van trainers Springer en Mulder gaan wij vol vertrouwen het komende seizoen in”, aldus voorzitters Bos en De Groot.