Jeugd CEC neemt het tegen elkaar op in onderling toernooi

Voetbalvereniging VV CEC > Nieuws > Jeugd CEC neemt het tegen elkaar op in onderling toernooi

“Echte” competitie mag helaas niet meer dit seizoen

EMMER COMPASCUUM – Onlangs organiseerde de jeugd- en activiteitencommissie van voetbalclub CEC een onderling jeugdtoernooi. De reguliere competities zijn voor de rest van het seizoen stilgelegd door de KNVB vanwege de corona maatregelen.

Niek Wessels, bestuurslid van de jeugdafdeling, is zeer te spreken over het onderlinge toernooi. “We hebben dit op poten gezet om de jeugd toch een beetje een soort van competitie te kunnen laten spelen, alleen maar trainen gaat ook vervelen op den duur. We waarderen zeer de inzet van de jeugdtrainers, ze blijven ondanks de corona tegenslagen gewoon doorgaan met hun goede werk.”

Naast het bieden van een extra uitdaging zit er ook een stuk voorbereiding in voor het nieuwe seizoen. “Een aantal van onze teams voetbalt op een redelijk hoog niveau, voor het nieuwe seizoen moeten we ook goed kijken hoe de teams weer worden samengesteld. Bij gebrek aan de “echte” competities kunnen met dit toernooi ook goed zien hoe de jeugd ervoor staat, het lijkt misschien nog ver weg maar vergis je niet, voor de zomervakantie willen we de indelingen voor het nieuwe seizoen weer rond hebben.”

Overigens benadrukt Wessels tot slot nog dat het bij de jeugd vooral gaat om plezier in het spel, hij zegt hierover: “Natuurlijk stimuleren we dat de teams zo hoog mogelijk voetballen, maar dat moet altijd in combinatie zijn met plezier in het spelletje, want uiteindelijk draait het voetbal om een teamprestatie, we proberen bij de jeugd dan ook altijd de balans te vinden tussen plezier en prestatie.”