Inbraak materialenhok; Jeugdvoetballers CEC zwaar gedupeerd

Voetbalvereniging VV CEC > Nieuws > Inbraak materialenhok; Jeugdvoetballers CEC zwaar gedupeerd

CEC vraagt politie om meer toezicht

Emmer Compascuum – Voetbalclub CEC is zwaar gedupeerd door een brutale inbraak. Het materialenhok werd opengebroken en tientallen splinternieuwe ballen werden weggenomen. Ook een aantal trainingsmaterialen moesten het ontgelden.

Voorzitter Dik Bos kan zijn boosheid maar nauwelijks verbergen: “Het is werkelijk een schande, juist afgelopen zomer hadden we als club besloten om flink in de jeugd te investeren. Alle oude materialen hebben we weggedaan en nieuw aangeschaft. Ieder team was voorzien van nieuwe kwaliteitsballen, merk Derbystar. Onze jeugd kan het nu weer doen met oud spul totdat de nieuwe materialen binnen zijn.”

Naast de teleurstelling voor de jeugdleden, levert de inbraak een grote kostenpost op. “We moeten nog maar zien in hoeverre de verzekering deze schade dekt, we kijken al gauw tegen enkele duizenden euro’s aan schade aan”, aldus de preses.

Bos heeft tot slot nog een dringende oproep aan clubs uit de regio: “als er goedkoop nieuwe ballen worden aangeboden, denk dan even aan dit bericht en wees op je hoede.”