Update vv CEC maatregelen rondom Corona

Voetbalvereniging VV CEC > Nieuws > Update vv CEC maatregelen rondom Corona

Jeugd tot en met 12 jaar traint weer

Beste Leden,

Graag praten we jullie even bij over de stand van zaken rondom de Corona maatregelen en de gevolgen hiervan voor onze club.

Jeugd

Inmiddels is de jeugd tot en met 12 jaar weer begonnen met de trainingen. De afgelopen week hebben een kleine 80 jeugdleden weer een voorzichtig begin gemaakt. Met een hele set van speciale maatregelen hebben we dit kunnen realiseren. Het vraagt aardig wat inspanningen van ons met elkaar om dit te doen, maar de blije gezichten van onze jeugdleden maakte alle inspanningen in één keer goed. Fantastisch om te zien met hoeveel plezier de jongens en meisjes weer voetballen met elkaar. Ook even een compliment aan de ouders van de jeugdleden, zij hebben zich keurig aan de regels gehouden, bedankt hiervoor. Ook nog even speciale dank aan onze sponsor Jumbo Ter Apel voor de beschikbaar gestelde hesjes zodat de organisatie herkenbaar aanwezig is. (een eis van de gemeente)

Oudere jeugd en senioren

Op 6 mei is er door de overheid weer een aantal maatregelen versoepeld, zo werd bekend dat er vanaf 1 september weer in competitie verband gevoetbald mag worden. Zoals het nu lijkt zonder publiek, ook in het amateurvoetbal. Ook is er zicht op heropening van de kantine per 1 september. Uiteraard zal dit gepaard gaan met de 1,5 meter afstand eis, dat heeft dus (grote) gevolgen voor de maximale bezetting.

Als bestuur kunnen we vanaf volgende week weer in overleg met elkaar, de maatregelen laten dit weer toe. We zullen ons als bestuur dan moeten beraden op de volgende stappen, zoals wanneer kunnen we de trainingen voor de oudere jeugd en senioren weer hervatten. De KNVB is op dit moment bezig met een protocol hiervoor. Naast dit protocol zullen wij ook in overleg gaan met onze technische staf. We verwachten in de loop van volgende week hier een besluit over te kunnen nemen. Voor de duidelijkheid, tot nader bericht zijn alle trainingen voor leden boven de 12 jaar dus niet toegestaan op ons sportpark.

Financieel

Het mag duidelijk zijn dat onze financiële situatie zorgelijk maar tot op heden onder controle is, we doen er alles aan om de beschikbare subsidies en compensaties aan te vragen en te verkrijgen. Onze financiële commissie en de accountant zijn hier achter de schermen druk mee bezig. Zij doen dit werk een beetje onzichtbaar, maar ze zijn van grote waarde voor onze club, ook hier is onze waardering zeker op zijn plaats.

Vriendelijke groet,

Bestuur vv CEC