Jeugdcoordinator

Voetbalvereniging VV CEC > Nieuws > Jeugdcoordinator

Johan Hollen keert terug op het oude nest

Voetbalvereniging CEC is erg blij om te kunnen vertellen dat Johan Hollen en CEC zijn overeengekomen dat hij het nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen van CEC is. In deze rol zal Johan de opvolger zijn van Erwin van Oosten. Uiteraard zijn wij Erwin veel dank verschuldigd voor zijn goede werk en de stevige basis die hij heeft neergelegd bij onze jeugd.

Oude liefde
“CEC is mijn oude liefde, hier liggen mijn voetbalwortels. Als klein jongentje voetbalde ik al bij CEC, ook heb ik een tijd in het eerste elftal mogen acteren. Mijn eerste trainerssporen heb ik ook hier verdiend bij de A-junioren, zoals dat toen nog heette”. Johan Hollen zijn stem gaat bijna vanzelf een octaaf hoger als hij over CEC spreekt, de clubliefde zit duidelijk diep bij deze op en top voetbalman. Momenteel is Hollen hoofdtrainer bij KSC uit Schoonoord, dit gaat hij combineren met zijn nieuwe functie bij CEC.

Nieuw elan
Volgens Johan heeft de jeugdafdeling duidelijk nieuw elan gekregen de laatste tijd. “Er is een stevige basis gelegd door Erwin van Oosten en zijn staf, vanaf dit jaar is er bestuurlijk ook een stap gezet met Niek Wessels aan het roer als jeugdvoorzitter. Zijn enthousiasme heeft mij duidelijk over de streep getrokken!”

Stabiliteit en duidelijkheid
Kernpunten waar Johan zich op wil richten zijn een duidelijk en stabiel beleid, ook de randvoorwaarden zoals de materialen zijn van belang om als jeugdafdeling goed uit de voeten te kunnen. “Er ligt een hele mooie basis klaar in de vorm van een visie en beleidsplan voor de jeugd, aan mij en de trainersstaf nu de taak om dit plan consequent uit te voeren. Uiteraard zullen we onderweg wat dingen moeten bijstellen, dat hoort ook bij het leiden van een jeugdafdeling.”

Plezier en Presteren gaan hand in hand
Zonder plezier, geen prestaties vindt Johan Hollen. Voor jeugdspelers is het belangrijk dat ze gemotiveerd naar de trainingen en wedstrijden gaan. De ondersteuning van jeugdtrainers is erg belangrijk, het beleidsplan gaat daar bij helpen. “Ik wil stabiliteit op lange termijn, investeren in jeugd vergt nu eenmaal tijd, dat moet je accepteren.”